Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Με ποιά δικαιολογία???

Ελύτης...στα χτήματα βαδίσαμε όλη μέρα!!!
Καλυτέρα να μην μιλήσω για ψυχοκινητική εκτόνωση ή παιδική ψυχολογία, ομαλή ένταξη του παιδιού στο κοινωνικό σύνολο και τέτοιες έννοιες που πολύ φοβάμαι πως όχι μόνο γονείς αγνοούν μα και πολλοί παιδαγωγοί !!!
Ας σκεφτούμε λίγο τις παιδικές χαρές και αλάνες που μέσα από αυτές η φύση και οι διαδικασίες της έβρισκαν τον τρόπο τους να διαπλάσουν τους μικρούς ανθρώπους τόσο σωματικά! Όσο και ψυχικά!
Ας μιλήσουμε για τον όρο ‘’εξέλιξη’’ όσο αναφορά την παιδική ηλικία… Για έννοιες απλές μα τόσο συνυφασμένες με την εξέλιξη, όπως φαντασία, δημιουργικότητα, σωματική εκτόνωση, συμπεριφορά, επικοινωνία, ελεύθερη έκφραση, ουσιαστικές ανάγκες των ανθρώπων σε μικρή ηλικία και όχι μόνο.
Οι διαδικασίες αυτές όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο διαμορφώνουν χαρακτήρα, δίνουν τις βάσεις που αργότερα θα στηρίξουν τον άνθρωπο.
Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι όλο τον κόσμο και ύστερα όλος ο κόσμος τους, μοιάζει ένα παιχνίδι!!! Μα το ΒΑΣΙΚΟ σε όλο αυτό είναι πως πια έχουν μάθει να παίζουν!!! Με κανόνες...

Εμείς άπλα μειώσαμε τις παιδικές χαρές! αφανίσαμε τις αλάνες! Και ισοπεδώσαμε τις ηλικίες. Βάλαμε τους μικρούς ανθρώπους μαζί μας στις καφετέριες σαν να μην έχουν κάτι άλλο να πουν σαν να μην έχουν κάτι άλλο να κάνουν.

Δείχνουμε στους μικρούς ανθρώπους πως ‘’καπνίζουν’’ αντί του πως ‘’τρέχουν’’
Δείχνουμε πως ‘’πίνουν’’ αντί του πως ‘’σκέφτονται’’
Πως φιλούν στο στόμα και όχι στο μάγουλο!
Πώς να κάνουν sex και όχι να ερωτεύονται!
Πώς να λιγοστεύουν τον χρόνο τους και όχι να τον χρησιμοποιούν!
Πώς να χωρίζουν και όχι πως μένουν ενωμένοι!
Πώς να βρίζουν και όχι πώς μιλούν όμορφα!
Πώς να λένε ψέματα και όχι την αλήθεια!
Πώς να κλέβουν και όχι να μοιράζονται!

Εκθεση παιδιού απο Ιταλια...

Κι αν όντος εγώ έχω δίκαιο και τελικά αυτά είναι που τους μαθαίνουμε γιατί ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο? Με ποια δικαιολογία???

VM@k66...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου