Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ...

1)… Το να απαγάγεις κάποιον ζητώντας λύτρα θεωρείτε πολύ χειρότερο Απ’ το να του κλέψεις το φαγητό και τον αφήσεις να πεθάνει από ασιτία

2)… 150.000 δολάρια > 1,6+(κάτι χοντρά…) δις ευρώ

3)… Η παγκόσμια οικονομία ανήκει αποκλειστικά σε εταιρίες/οργανισμούς και όχι σε φυσικά πρόσωπα!

4)… κυριολεκτικά μπορείς να κλέψεις το πιάτο με το φαγητό κάποιου 

5)…οι δημοσιογράφοι και τα μεγάλα δίκτυα (και τα ελληνικά) διαμορφώνουν συνειδήσεις επιλέγοντας θέματα!!!

6)..και τέλος πάντων πως δημιουργείς ένα καινούριο Αφγανιστάν ένα Ιράκ ένα πεδίο κατεστραμμένο να έρθουν οι οργανισμοί/εταιρίες να αναστυλώσουν την ''παγκόσμια'' οικονομία τους !!!

Σε μία Άκρη στην Ήπειρο της Αφρικής… ‘’Συγκεκριμένα στη Σομαλία’’
 ‘’Πέντε από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές οργανώσεις, διαμαρτυρήθηκαν χαρακτηριστικά αναφέροντας πως “οι Σομαλοί πειρατές “ληστεύουν” την παγκόσμια οικονομία”.

‘’Η πειρατεία, είναι ανάμεσα στα πρώτα θέματα που απασχολούν την Washington, σύμφωνα με την Hilary Clinton.’’

Το 2005, η μέση τιμή των λύτρων για την απελευθέρωση πλοίου από Σομαλούς πειρατές, κυμαινόταν γύρω στα 150.000 δολάρια. Στο τέλος του 2010, όμως, η τιμή αυτή έφτασε τα 5,4 εκατ. δολάρια!
Σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της Κένυα, οι Σομαλοί πειρατές έχουν λάβει πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα τους τελευταίους 12 μήνες.
Αναλυτικά παραθέτω ένα από τα Άρθρα…
http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/Oikonomia/mastiga-gia-thn-pagkosmia-oikonomia-oi-somaloi-peirates.1299334.htmlΑλλά δεν είναι το μοναδικό!!! Φτάνει ένα ‘’γκουγκλάρισμά’’ μόνο για να βρείτε εκατομμύρια άρθρα!!! Φυσικά θα παρατηρήσετε πώς κάθε πειρατεία των Σομαλών γίνετε αυτόματα πρώτο Θέμα !!! Άπειρες φορές μας έχει απασχολήσει και στην Ελλάδα!


Παρακαλώ συγκρατήστε λίγο το ποσό το οποίο αναφέρουν οι ναυτιλιακές!!! 5,4 εκ. δολάρια το χρόνο!!! και το ποσό που δίνει η Κένυα 150 εκ δολάρια το τελευταίο έτος (έτσι οι Σομαλοί ληστεύουν την ‘’Παγκόσμια οικονομία’’) Ως εκ τούτου… Aπό τις 22 Νοεμβρίου 2008, 10 πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ και 6 άλλων χωρών δραστηριοποιούνται στην περιοχή συνοδεύοντας τα εμπορικά σκάφη, και αποτρέποντας πειρατικές ενέργειες. Η Ρωσία και η Ινδία δήλωσαν πως διατίθενται να αποστείλουν περισσότερα πλοία στην περιοχή, Στην πάταξη της πειρατείας συμμετέχει η Ευρωπαϊκής Ένωση με την οργάνωση της Επιχείρησης ‘’Αταλάντα’’
*‘’Όλα αυτά στη  Σομαλία όπου το 73% του πληθυσμού ζει με λιγότερο από 2 δολάρια τη μέρα’’

Στην αντί πέρα όχθη της Αφρικής… ’’Συγκεκριμένα στη Σενεγάλη’’
‘’Εκατοντάδες βιομηχανικά σκάφη-πειρατές ψαρεύουν παράνομα στα χωρικά ύδατα των κρατών της περιοχής, ρημάζοντας τον ωκεανό από κάθε μορφή ζωής και καταδικάζοντας εκατομμύρια αφρικανούς στη φτώχεια και την πείνα.’’

 Αναλυτικά παραθέτω το ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου… Διότι είναι ένα από τα λίγα στοιχεία που μπορώ να βρω… ‘’ίσως αυτή η όχθη της Αφρικής υπολείπετε δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος από το υπόλοιπο κομμάτι του Κόσμου !!!’’
 ‘’11:35 ως 12:30 Η παράνομη αλιεία είναι  ο  2ος παραγωγός ιχθυοαποθεμάτων στον κόσμο σε μία βιομηχανία 10 δίς ευρώ το χρόνο  !!! ‘’
 Αναλυτικά…(με 16% παράνομη αλιεία… άλλα και με ένα ακόμα αρκετά μεγάλο ποσοστό % που εξάγουν με άλλους τρόπους οι βαπτισμένες κατά τα άλλα ‘’Σενεγαλέζικες’’ εταιρίες αγγίζουν το 50%) 
Παρακαλώ συγκρατήστε λίγο το ποσό το οποίο αναφέρουν οι επίσημες πηγές της Ε.Ε.  Ληστεύουν 1,6 δίς ευρώ το χρόνο και αφήνουν στη φαντασία μας το ποσό που υπολείπετε ! Ως εκ τούτου… Η Σενεγάλη κάνει εκλύσεις σε  όλο τον κόσμο να της δώσει τουλάχιστον τα μέσα(δυνατά πλοία και όχι πιρόγες) για να κυνηγήσει τους Ληστές. Προς το παρόν μόνο η Greenpeace βοηθά !!!

** λέει θυμωμένα ο Μαμαντού, ένας αφοσιωμένος ντόπιος ακτιβιστής. «Οι ευρωπαίοι καταναλωτές πρέπει να το ξέρουν. Όταν τρώνε ένα ψάρι που έχει αλιευθεί παράνομα, τρώνε τη ζωή ενός Σενεγαλέζου ψαρά»

 πηγές: Αυγερόπουλος (Εξάντας),Mega, Εφημερίδα ''Εθνος'',cosmo.gr,VIKIPAIDEIA

VM@k66....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου